Osastot

Palokunnallamme on tällä hetkellä kolme eri osastoa.

Hälytysosasto

Hälytysosasto on palokunnan aktiivisin ja näkyvin osasto. Osasto huolehtii siitä että pystymme täyttämään Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa solmitun palokuntasopimuksen mukaiset velvoitteet, käytännössä tämä tarkoittaa että hälytyksen tullessa miehitämme sammutusautomme 4 henkilöllä 20min kuluessa hälytyksestä.

Osasto harjoittelee viikottain maanantaisin, viikkoharjoituksissa käsitellään pelastustoimen tietoja ja taitoja mahdollisimman monipuolisesti mm. toimintaa erilaisissa onnettomuustilanteissa, ensiapua, toiminnan johtamista, sammutusharjoituksia, väestönsuojelua jne. Lisäksi osaston jäsenet osallistuvat eri tahojen järjestämille kursseille ja koulutuksiin.

Jäsenistämme löytyy paljon eri alojen ammattilaisia mm. putkimiehiä, autonkuljettajia, sairaanhoitajia ja tietotekniikan ammattilaisia. Erilaisista taustoista onkin iso hyöty palokunnalle ja rikastavat toimintaa valtavasti.

Osaston jäsenet ovat 18-60 vuotiaita. Osaston toimintaan voi osallistua jo 16 vuotiaana, mutta varsinaisiin hälytyksiin vaaditaan 18-vuoden ikä. Jäseniä osastossa on tällä hetkellä 20 ja lisäksi mukana on 2 sammutusmiesharjoittelijaa. 

Mikäli sinulla heräsi kiinnostus kehittää omia tietoja ja taitoja sekä viettää harrastusta rennossa ja mukavassa seurassa, niin ota rohkeasti yhteyttä vaikkapa näiden nettisivujen kautta tai palokunnan päällikköön niin kerromme mielellämme lisää toiminnastamme.


Nuoriso-osasto  

Toimintaa ovat viikkoharjoitukset sekä erilaiset kilpailut ja leirit. Harjoitellaan esimerkiksi ensiapua, alkusammutusta sekä palokuntalaisen perustaitoja.

(Harjoitukset kerran viikossa torstaisin, useimmiten kestoltaan 1-2h) 

Nuoriso-osaston jäsen on yleensä 10-17 vuotias.

Jos olet kiinnostunut nuoriso-osaston toiminnasta, ota yhteys nuoriso-osaston johtajaan tai vaikkapa näiden nettisivujen kautta.

Naisosasto 

Naisosasto on virallisesti perustettu palokuntaan vuonna 1954, kuitenkin toimintaa oli jo aikaisemminkin.

Vaaralan VPK:n Naisosasto kokoontuu kerran kuussa aina maanantaisin.

Naisosaston tärkeimpiä tehtäviä ovat hälytysmuonitukset sekä valistustyö.
Lisäksi pyrimme osallistumaan  eri palokuntaleirien muonituksiin.

Tarvittaessa muonitamme myös Palokuntanuorten kilpailut sekä erilaiset harjoitukset.

Naisosastomme tekee myös läheistä yhteistyötä muiden vantaalaisten naisosastojen kanssa.

Pyrimme kehittämään naisosastomme toimintaa osallistumalla erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin.

Mukaan kaivataan uusia aktiivisia jäseniä. Ota rohkeasti yhteyttä naisosaston johtajaan tai vaikkapa näiden nettisivujen kauta